Oppilashuolto
Oppilashuoltoryhmä
Onko koulu vaikeaa? Onko sinulla kipuja? Onko sinua huolia tai oletko alakuloinen? Kiusataanko sinua tai oletko yksinäinen? Oppilashuoltoryhmä on olemassa sinua varten.
Onko sinulla huoltajana kysyttävää lapsesi kehityksestä ja koulunkäynnistä tai oletko huolissasi lapsesi terveydestä ja voinnista? Älä epäröi ottaa yhteyttä oppilashuoltoon.
Kaikilla oppilashuoltoryhmän jäsenillä on vaitiolovelvollisuus.
Koulupsykologi
Koulupsykologin tärkein tehtävä on työskennellä sen hyväksi, että kaikkien oppilaiden kouluympäristö on turvallinen ja koulunkäynti positiivista.
Koulupsykologi voi antaa neuvoja lapsen kehitystä ja terveyttä koskevissa kysymyksissä. Jos koulutyö tuottaa lapselle vaikeuksia, koulupsykologi voi selvittää syitä ja olla mukana suunnittelemassa koulun tukitoimenpiteitä.
Jos lapsi tai vanhemmat tarvitsevat keskusteluapua, koulupsykologille voi varata ajan.
Koulukuraattori
Koulukuraattorin tärkein tehtävä on työskennellä sen hyväksi, että kaikkien oppilaiden kouluympäristö on turvallinen ja koulunkäynti positiivista.
Koulukuraattori on läsnä oppilaiden kouluarjessa ja voi olla tukena, jos oppilas potee kouluväsymystä, on surullinen tai huolissaan, jos koulussa tai kotona on tapahtunut jokin konflikti tai jos oppilas tarvitsee aikuisen, jolle puhua.
Koulukuraattori voi myös tukea vanhempia heidän vanhemman roolissaan.
Kouluterveydenhuolto
Koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto tekee ehkäisevää työtä edistääkseen oppilaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ja ehkäistäkseen sairauksia sekä erilaisia päihde- ja riippuvuusongelmia.
Jokaisella koululla on oma kouluterveydenhoitaja, joka vierailee koululla säännöllisesti.
Kouluterveydenhoitaja tekee yhteistyötä opettajien, koulupsykologin, koulukuraattorin ja muun henkilökunnan kanssa ja voi tarvittaessa antaa lähetteen muun hoitohenkilöstön vastaanotolle.
Kouluterveydenhuolto kuuluu Pietarsaaren Sosiaali- ja terveysviraston alaisuuteen. Voit lukea lisää heidän työstään täällä:
Kouluterveydenhoitajat ovat tavoitettavissa yhteisen koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon puhelinneuvonnan kautta koulupäivisin klo 8–9 ja 14-15. Voit jättää soittopyynnön omalle kouluterveydenhoitajallesi.
Zachariasskolanin kouluterveydenhoitajalla on avoin vastaanotto maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 13.00–13.30. Kouluterveydenhoitajan luo voi mennä tällöin ilman ajanvarausta puhumaan asioistaan ja hän voi tehdä pieniä sairaanhoitotoimenpiteitä
Varhaiskasvatuksen ja esikoulun erityisopettaja
Mietityttääkö lapsesi kognitiivinen, kielellinen, motorinen tai sosiaalinen kehitys?
Erityisopettajat vastaavat siitä, että erityisen tuen tarpeessa olevat lapset huomataan ja että he saavat tarvitsemansa avun.
Erityisopettajat ovat mukana suunnittelemassa tukitoimenpiteitä ja antavat erityispedagogista ohjausta. He antavat ohjausta myös henkilökunnalle ja huoltajille.
Tavoitteena on tukea lapsen kehitystä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa sekä jatkaa tukemista niin kauan kuin se on tarpeen.
Erityisopettajat tekevät yhteistyötä terapeuttien ja muiden terveydenhuollon ja kuntoutuksen asiantuntijoiden kanssa.
Varhaiskasvatuksen ja esikoulun erityisopettajat ovat osa oppilashuoltoa. Heidät löytää Seminaarikatu 17:n toisesta kerroksesta.